Το Ιράν κατασκευάζει τεράστια στρατιωτική βάση στα σύνορα με τη Συρία [pic]

Το Ιράν κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση στη Συρία στην οποία σχεδιάζει να στεγάσει χιλιάδες στρατεύματα, σύμφωνα με πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Το νέο στρατιωτικό έργο του Ιράν, η βάση «Ιμάμ Αλί», εγκρίθηκε από την ηγεσία στην Τεχεράνη και ολοκληρώνεται από τις ιρανικές δυνάμεις Al-Quds. Με φωτογραφίες από δορυφόρους, η Αμερική παρακολουθεί την πορεία των έργων. Το Fox News επαλήθευσε τις πληροφορίες και έβγαλε στο φως τις πρώτες εικόνες που δείχνουν τη στρατιωτική βάση να κατασκευάζεται στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Οι αναλυτές στο Image Sat International (ISI) που εξέτασαν τις εικόνες υποστηρίζουν πως η στρατιωτική βάση θα έχει πέντε κύρια κτίρια τα οποία θα περιβάλλονται από βάλτους, έχοντας έτσι μια φυσική προφύλαξη από πιθανούς εισβολείς.  Οι εικόνες δείχνουν επίσης 10 επιπλέον αποθήκες με λιγότερη εξωτερική προστασία στο βορειοδυτικό τμήμα της βάσης. Οι αναλυτές ISI αναφέρουν ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και η βάση θα λειτουργήσει σύντομα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ιρανικός στρατός κατασκευάζει μια βάση αυτής της κλίμακας στη Συρία. Υπάρχει αμερικανική στρατιωτική βάση λιγότερο από 200 μίλια της Ιρανικής.

Η νέα στρατιωτική βάση είναι απαραίτητη καθώς τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία καταστρέφοντας ολοκληρωτικά πολλές από αυτές.

Πηγή: Fox News