Το Ιράν κατέρριψε UAV

Ένα Mη Eπανδρωμένο Aεροσκάφος(UAV) καταρρίφθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Ιράν. Όπως μετέδωσαν ιρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο ταξίαρχος Hamid Serhalili, ένας από τους διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης, ανακοίνωσε ότι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ξένης χώρας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Προφήτης 8» που πραγματοποιείται στη νοτιοανατολική περιοχή του Ιράν.της χώρας. Ο Ιρανός ταξίαρχος σχετικά με το θέμα δήλωσε τα παρακάτω:

«Στη διάρκεια της άσκησης τα ηλεκτρονικά μας συστήματα μάχης εντόπισαν σήμα ξένων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, κατάφεραν την προσγείωση ενός αεροσκάφους στον χώρο της άσκησης, χωρίς καμία ζημιά».

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λεπτομερής πληροφορία για το σε ποια χώρα ανήκει το αεροσκάφος.Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο σκοπός της άσκησης που ξεκίνησε την Κυριακή και θα συνεχιστεί τρεις ημέρες στην επαρχία Κιρμάν, είναι η αύξηση της ετοιμότητας των στρατευμάτων και η δοκιμή του τελευταίου στρατιωτικού εξοπλισμού των Φρουρών της Επανάστασης.

Και άλλες φορές οι ιρανοί έχουν καταρρίψει UAV’s – μάλιστα σε ένα αμερικανικό έχουν δείξει και το σκαρί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το «ίχνος» στη Κάλυμνο;

Το μικροσκοπικό ελικόπτερο ο νέος κατάσκοπος των Βρετανών

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ιράν για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη