Το Ισραήλ βομβάρδισε πυρηνικό αντιδραστήρα του Άσαντ στη Συρία

 Ήταν το 2007 όταν μια είδηση πέρασε μάλλον στα… ψιλά. Ένα περιστατικό μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Φήμες για βομβαρδισμό κάποιων πυρηνικών εγκαταστάσεων. Η Συρία, για να μην αποκαλυφθεί ότι “έχτιζε” πυρηνικό αντιδραστήρα δεν μπορούσε, τότε, παρά νια διαψεύσει οποιαδήποτε πληροφορία ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν εργοστάσιο στο έδαφός της. Σχεδόν 11 χρόνια μετά το γεγονός επιβεβαιώνεται επίσημα, από το Ισραήλ και επιβεβαιώνεται έτσι μια απίστευτη ιστορία που ξεκινάει από τη Βόρεια Κορέα και φτάνει ως την πτήση μαχητικών του Ισραήλ πάνω απ’ τη Μεσόγειο και την Τουρκία ως τη Συρία όπου “άφησαν” τόνους βομβών!

Ένα δυστύχημα με τρένο στο Βόρεια Κορέα, για το οποίο ελάχιστα έμαθε η παγκόσμια κοινότητα, κίνησε το ενδιαφέρον της περιβόητης Μοσάντ. Οι Ισραηλινοί έμαθαν ότι στο δυστύχημα αυτό μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν Σύροι και αμέσως κινήθηκαν υποψίες για κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Συρίας σε κάποιο πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν από τους Ισραηλινούς πράκτορες και έτσι στήθηκε η επιχείρηση “Δενδρόκηπος”.

Η τελική της φάση περιελάμβανε την πτήση τεσσάρων F15 και τεσσάρων F16 πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, στη συνέχεια πάνω από την Τουρκία και τέλος σε συριακό έδαφος με στόχο την περιοχή Deir ez-Zor.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr