OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ διορθώνει τον Τραμπ: «24 είναι οι ζωντανοί όμηροι στην Λωρίδα της Γάζας»

07/05/2025 - 11:33
Ισραήλ

REUTERS/Ronen Zvulun

Share on FacebookShare on Twitter

Αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι 24 όμηροι είναι ζωντανοί στη Γάζα, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αριθμός τους είναι 21, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες των απαχθέντων.

Ο Γκαλ Χιρς, ο συντονιστής του Ισραήλ για τα θέματα που σχετίζονται με τους ομήρους, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κρατά 59 ομήρους, από τους οποίους οι 24 είναι ζωντανοί και οι 35 νεκροί –αριθμοί που παραμένουν αμετάβλητοι.

בידי ארגון הטרור חמאס מוחזקים כיום 59 חטופים.

24 מהם נמצאים ברשימת החטופים החיים.
35 מהם נמצאים ברשימת החטופים-חללים, מותם נקבע באופן רשמי.

54 מן החטופים הם אזרחים ישראלים.
5 מן החטופים הם אזרחים זרים.

מערך השו״נ מקיים קשר רצוף עם משפחות החטופים כולן ואנו זמינים להן לעדכונים,…

— גל הירש-Gal Hirsch (@galhirsch2015) May 6, 2025

«Όλες οι οικογένειες των απαχθέντων ενημερώνονται πάντα για τις πληροφορίες που έχουμε για τους αγαπημένους τους», δήλωσε. Μιλώντας σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο χθες, ο Τραμπ δήλωσε ότι 24 όμηροι ήταν ζωντανοί πριν από μία εβδομάδα, αλλά ο αριθμός τώρα είναι 21.

«Λέω 21, διότι σήμερα είναι 21. Τρεις πέθαναν», δήλωσε ο Τραμπ, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή ή να δίνει άλλες λεπτομέρειες. Το σχόλιο του Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα οργάνωση που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων να ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να μοιραστεί μαζί τους αμέσως όποια νέα πληροφορία διαθέτει.

NEWS: President Trump says only 21 hostages still alive in Gaza pic.twitter.com/jlZQ7JRRJ5

— Jacob Wheeler (@JWheelertv) May 6, 2025

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι οι οικογένειες των ομήρων «καλούν και πάλι τον πρωθυπουργό να σταματήσει τον πόλεμο έως την επιστροφή και του τελευταίου απαχθέντος. Είναι το πιο επείγον και σημαντικό εθνικό εγχείρημα».

Συνολικά 251 άνθρωποι απήχθησαν ως όμηροι κατά τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, στις οποίες περίπου 1.200 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό των ισραηλινών αρχών.

Το Ισραήλ ανταπάντησε με αεροπορική και χερσαία επίθεση στη Γάζα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 52.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, σύμφωνα με τις ελεγχόμενες από τη Χαμάς υγειονομικές αρχές του θύλακα. Εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης, οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν εκτοπιστεί ενώ το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα έχει ισοπεδωθεί.

Η τύχη των ομήρων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα για τους περισσότερους Ισραηλινούς και προκαλεί αυξανόμενη ταραχή και διχασμό στην ισραηλινή κοινωνία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος. Οικογένειες ομήρων και οι υποστηρικτές τους έχουν δηλώσει από την αρχή ότι η απελευθέρωση όλων όσων απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Οι περισσότεροι από τους ομήρους που επέστρεψαν ζωντανοί στο Ισραήλ έως τώρα αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο συμφωνιών με τη Χαμάς στη διάρκεια δύο προσωρινών εκεχειριών στα τέλη του 2023 και τις αρχές του 2025.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΟΜΗΡΟΙ

Related Posts

Τραμπ - Σίσι
ΚΟΣΜΟΣ

Axios: Ο Τραμπ επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Νετανιάχου και Αλ Σίσι – Στόχος η προώθηση των Συμφωνιών του Αβραάμ

07/12/2025 - 19:02
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

«Επίθεση» του Τραμπ Τζούνιορ στην Ουκρανία: «Είναι πολύ πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ»

07/12/2025 - 17:22
Μπενίν
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την απόπειρα πραξικοπήματος – Έγιναν 13 συλλήψεις

07/12/2025 - 17:08

Διαβάστε Επίσης

Τα Heron οπλίζονται: Ο σχεδιασμός για τον στόλο των μη επανδρωμένων UCAV με όπλα μακρού πλήγματος

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με τοπικές βροχές – Πιθανές καταιγίδες στην Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1940 ο ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Δέλβινο και το Αργυρόκαστρο

Axios: Ο Τραμπ επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Νετανιάχου και Αλ Σίσι – Στόχος η προώθηση των Συμφωνιών του Αβραάμ

Saab και η Airbus συζητούν την από κοινού ανάπτυξη loyal wingman για τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη

«Επίθεση» του Τραμπ Τζούνιορ στην Ουκρανία: «Είναι πολύ πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ»

Μπενίν: Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την απόπειρα πραξικοπήματος – Έγιναν 13 συλλήψεις

HMS Lancaster: Η Βρετανία αποσύρει την φρεγάτα της μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας

Top News

Άννα Κανδαράκη: Η συγκινητική της ανάρτηση στο Instagram - «Πάλεψα για δεύτερη φορά με τον καρκίνο»

Λάντο Νόρις: Το «τρυφερό» φιλί στην καλλονή σύντροφό του μόλις κατέκτησε την κορυφή

Χανιά: Με πυροβόλα το άναμμα του δέντρου στους Κάμπους - Πυροβόλησαν κατά ριπάς

Τα μπλόκα των αγροτών «κόβουν» την Ελλάδα στα δύο: Κλείνουν και παράδρομους, ετοιμάζονται για λιμάνια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert