To Ισραήλ «σφυροκοπά» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν – Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν

Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Το Ισραήλ συνεχίζει αδιάκοπα τα πλήγματα στο Ιράν, στοχεύοντας τόσο στρατιωτικές όσο και πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιουνίου 2025, υπήρξαν αναφορές για σφοδρές εκρήξεις στο Ισφαχάν.

«Εκρήξεις ακούστηκαν ανατολικά και βόρεια του Ισφαχάν και η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να αντιμετωπίσει τους εχθρικούς στόχους», ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Στην περιοχή του Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν υπάρχει μια πυρηνική εγκατάσταση, μια αεροπορική βάση και μια πυραυλική εγκατάσταση των Φρουρών της Επανάστασης.

Νωρίτερα σήμερα υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις και στην Τεχεράνη, ενώ ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «σειρά επιθέσεων στο δυτικό Ιράν» και «επλήγησαν αρκετές τοποθεσίες και δεκάδες εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-εδάφους».

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τρίτης σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν. Οι κλήθηκαν να μπουν σε καταφύγια και να παραμείνουν σε αυτά μέχρι να λάβουν νεότερη ειδοποίηση. Λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε νέα ειδοποίηση που επιτρέπει στους Ισραηλινούς πολίτες να βγουν από τα καταφύγια, καθώς η «απειλή εξουδετερώθηκε».

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, δεν πρόκειται για μεγάλο μπαράζ, αλλά για περίπου 8 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Δύο από τους πυραύλους φαίνεται να έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές.

Φωτογραφία αρχείου Reuters