Το μεγαλύτερο ψηφιακό πεδίο μάχης φτιάχνουν οι Ρώσοι

Η Ρωσία κατασκευάζει το μεγαλύτερο στον κόσμο ψηφιακό πεδίο εκπαίδευσης και άσκησης, όπου θα κάνουν μαχητική εκπαίδευση τμήματα και μονάδες των χερσαίων και των αεραποβατικών δυνάμεων της χώρας, ενώ η »δυναμικότητά»  έγκειται στην ταυτόχρονη εξάσκηση σχεδόν 4.500 στρατιωτικών!

Όπως αναφέρει η  ιστοσελίδα rus.ruvr.ru το εικονικό πεδίο μάχης για τους στρατιωτικούς των χερσαίων, πυραυλικών, τεθωρακισμένων και αερομεταφερόμενων δυνάμεων θα κατασκευαστεί στην περιοχή Νόβγκοροντ και θα έχει έκταση 100.000 εκταρίων. ΄Εχει ήδη ολοκληρωθεί από την κατασκευαστρια εταιρία το βασικό συγκρότημα εξοπλισμού εκπαίδευσης και άσκησης, που περιλαμβάνει όργανα πρακτικής άσκησης, προσομοιωτές, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης και εξομοιωτές σκοποβολής λέιζερ και προσβολής στόχων. Με τη βοήθεια των σύγχρονων εγκαταστάσεων που προσομοιώνουν τα τελευταία πρότυπα του στρατιωτικού εξοπλισμού, μπορεί να διεξάγεται ακόμα και μάχη των συνδυασμένων όπλων σε πραγματικό χρόνο, σε μεγάλη κλίμακα, σε διάφορες συνθήκες μάχης  δύο ταξιαρχιών!

Αν χρειαστεί, με τους ηλεκτρονικούς εξομοιωτές μπορεί να συνδεθούν πραγματικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ελικόπτερα. Εκτός από τους εικονικούς εκπαιδευτικούς χώρους το πεδίο είναι εξοπλισμένο με πραγματικούς τακτικούς στόχους και σκοπευτήρια με αποτέλεσμα οι ασκήσεις μπορεί να συνδυάζονται με την πρακτική άσκηση των επιχειρήσεων ξεχωριστών στρατιωτικών μονάδων.

Οι ηλεκτρονικοί τρισδιάστατοι χάρτες επιτρέπουν την αναπαράσταση στο πεδίο της τοποθεσίας όλων των περιοχών του πλανήτη. Συνεπώς, επισημαίνει η »Φωνή της Ρωσίας»,  οι στρατιωτικοί της Ρωσίας θα μπορούν να εξασκούνται στη διεξαγωγή της μάχης στην έρημο, των επιχειρήσεων επίθεσης στα βουνά και μετακίνησης μέσα στα δάση.

Οι εργασίες σχεδιασμού και δημιουργίας τέτοιων εκπαιδευτικών κέντρων τα τελευταία χρόνια διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Παρόμοιο πεδίο λειτουργεί στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Αλλά τόσο μεγάλο σχέδιο σαν αυτό της Ρωσίας δεν υπάρχει πουθενά και προς το παρόν δεν δημιουργείται από κανένα. Τα πρώτα μαθήματα στο πεδίο του Νόβγκοροντ προβλέπεται να αρχίσουν το φθινόπωρο του 2013. Σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησης των Χερσαίων Στρατευμάτων, ο τυπικός κύκλος εκπαίδευσης μιας ταξιαρχίας συνδυασμένων όπλων θα διαρκεί έξι εβδομάδες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία» αναμένεται στο Ισραήλ

Τουρκική προβοκάτσια κατά Ελλάδας, με «χάκερς» εισαγωγής! Σενάρια κατασκοπείας

Πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας! Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την Αμερική

«Κόκκινος Οκτώβρης». Ομάδα «χάκερς» εντοπίστηκε να δρα σ΄ όλο το κόσμο