Το μικροσκοπικό ελικόπτερο ο νέος κατάσκοπος των Βρετανών

Ο νέος κατάσκοπος των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ειναι ενα μη επανδρωμέμο αεροσκάφος με μέγεθος μόλις 10 εκατοστών.
Οι Βρετανοί ειναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τα μικροσκοπίκά ελικόπτερα επιτήρησης, τα οποία μεταδίδουν βίντεο και φωτογραφίες στους διαχειριστές τους στο πεδίο μάχης.

Το μικροσκοπικό ελικόπτερο με την ονομασία Black Hornet Nano Unmanned Air Vehicle μοιάζει με παιχνίδι παιδιού καθώς εχει διαστάσεις 10 εκ./ 2,5 εκ και ειναι εξοπλισμένο με μια μικροσκοπίκή κάμερα.

Οι στρατιώτες χρησιμοποιούν το μίνι ελικοπτερο για τον εντοπισμό κρυμμένων ανταρτών σε σημεία οπου οι ίδιοι δεν μπορούν να δούν. Το ‘ελικόπτερο’ μεταδίδει τις εικόνες σε μια μικρή φορητή οθόνη.

Ο Λοχίας Κρίστοφερ Πεδερμπρίτζ δήλωσε οτι: «το ελικοπτερο σίγουρα εχει μεγάλη αξία αν λάβουμε υπόψη μας το βάρος και το μέγεθος του. Eμείς το χρησιμοποιούμε για να αναζητούμε τα σημεία που βρίσκονται οι αντάρτες και για τον έλεγχο εκτεθειμένων περιοχών. Η χρήση του ειναι πανεύκολη και μας δίνει καταπληκτικές ικανότητες.»

Το ελικόπτερο έχει αναπτυχθεί από την Prox Dynamics AS της Νορβηγίας στο πλαίσιο μιας σύμβασης με την Marlborough Communications Ltd (MCL) στο Σάρει της Αγγλιας, αξίας £20 εκατομμυρίων για 160 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέταξε το ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Σκουλήκι» κατάσκοπος απο το Πεντάγωνο!