Το Πακιστάν υποστηρίζει το Αφγανιστάν

Το Πακιστάν είναι ειλικρινές ότι υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν και ότι συμμερίζεται τον στόχο της κυβέρνησης της Καμπούλ να μετατραπεί σε πολιτικό κίνημα η επανάσταση των ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα αφγανός αξιωματούχος.

«Είναι ένα όραμα που συμμερίζονται», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις προσπάθειες συμφιλίωσης με τους ταλιμπάν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι πρόσφατες συνομιλίες στο Παρίσι ανάμεσα σε ταλιμπάν και αφγανούς αξιωματούχος ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Οι δηλώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία του Αφγανιστάν ότι το Πακιστάν, το οποίο κατηγορείται ότι στηρίζει τους ταλιμπάν, είναι τώρα πρόθυμο να υποστηρίξει τις προσπάθειες συμφιλίωσης, οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Ο αφγανός αξιωματούχος είπε ακόμα πως για να διατηρηθεί αυτή η αισιοδοξία το Πακιστάν πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα, μετά την απελευθέρωση αππο τις πακιστανικές αρχές ορισμένων στελεχών των ταλιμπάν που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην προώθηση της ειρήνης.