Το παζάρι στις ΗΠΑ: Μόλις 50 λεπτά το ραντεβού Τούρκων και Αμερικανών

Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία συνεχίζονται ήταν το φειδωλό μήνυμα που έστειλε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, σχετικά με την συνάντηση τουρκικής και αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Στην αιχμή των συζητήσεων βρίσκεται φυσικά το ζήτημα της κράτησης του Πάστορα Γκρέγκ Μπράνσον που πυροδότησαν τα αμερικανικά αντίμετρα, με την επιβολή κυρώσεων κατά τούρκων αξιωματούχων, με την Άγκυρα να αναζητά τρόπους αποσυμπίεσης. Στο πεδίο του συμβολισμού πάντως ανησυχητική θεωρείται η διάρκεια της συνάντησης μόλις 50 λεπτά! 

«Πραγματοποιήσαμε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις». είπε χαρακτηριστικά η Χέδερ Νάουερτ για τις συζητήσεις που είχε η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ με το αμερικανικό κλιμάκιο του οποίου ηγείτο ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Σάλιβαν. 

Η τουρκική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να έχει επαφές και με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών.