«Το PKK θα πληρώσει για την αιματοχυσία που προκάλεσαν» δήλωσε με έντονο ύφος ο Ακάρ

«Όλοι οι τρομοκράτες θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για την αιματοχυσία που προκάλεσαν»  δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χούλουζ Ακάρ.

«Ο αγώνας μας εναντίον της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε ο Ακάρ στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην υπουργική συνάντηση του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε αποφασιστικοί και αφοσιωμένοι, αποφασισμένοι είναι όλοι οι στρατιωτικοί, οι ένοπλοι, οι αστυνομικοί, οι χωροφύλακες, και θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ώρες μετά την απώλεια επτά Τούρκων στρατιωτών και δύο άλλων τραυματιών σε τρομοκρατική επίθεση του ΡΚΚ την Πέμπτη στη νοτιοανατολική επαρχία Μπάτμαν.

Οι τρομοκράτες πυροδότησαν ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο όταν ένα θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα περνούσε από την περιοχή.

Στην τρομοκρατική εκστρατεία που πραγματοποιεί πάνω από 30 χρόνια εναντίον της Τουρκίας, το PKK, που έχει καταγραφεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι υπεύθυνο για το θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. 

Πηγή : Anadolu