Το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεκπαίδευση με την φρεγάτα «INS TRIKAND» της Ινδίας [pics, vid]

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ και ένα ΣΑΠ της ΔΥΚ, σε συνεκπαίδευση με το ινδικό ΠΝ.

Πολεμικό Ναυτικό

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη Φρεγάτα (ΦΓ) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, το Υποβρύχιο (ΥΒ) ΠΙΠΙΝΟΣ και ένα (1) ΣΑΠ της ΔΥΚ, σε συνεκπαίδευση με το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό και τη Φρεγάτα (ΦΓ) INS TRIKAND.

Συγκεκριμένα, η διμερής άσκηση Ελλάδας – Ινδίας έγινε την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους και κεντρικού Αιγαίου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων και ιπτάμενων μέσων.

Κατά την εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον πόλεμο επιφανείας, στην αντιμετώπιση αεροπορικής απειλής, στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στην εκτέλεση πυρών, καθώς και στη σύνθεση και ανταλλαγή επιχειρησιακής εικόνας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε επιβίβαση τεσσάρων (4) μελών πληρώματος από τη ΦΓ INS TRIKAND στη ΦΓ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, προάγοντας το επίπεδο συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων μονάδων.

Η ανωτέρω δραστηριότητα συνδυάστηκε με προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Αρχηγείου Στόλου. Η οργάνωση και επιτυχής υλοποίηση της διμερούς άσκησης, επιβεβαίωσαν την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των ΠΝ Ελλάδας και Ινδίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Πολεμικό Ναυτικό Πολεμικό Ναυτικό Πολεμικό Ναυτικό

Φωτογραφίες ΓΕΝ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση