Το πριν και το μετά ενός βομβαρδισμού! Οι στάχτες της Αλ Ουατίγια στοιχειώνουν την Τουρκία (pics)

«Το φυσάει και δεν κρυώνει» η Τουρκία το στραπάτσο στην βάση Αλ Ουατίγια, όπου «ξένες δυνάμεις» – κατά την συνεργαζόμενη με την Άγκυρα κυβέρνηση της Τρίπολης- κατέστρεψαν ραντάρ και το σύστημα Hawk που είχαν εγκαταστήσει αξιωματικοί του τουρκικού στρατού.

Το κυριότερο ήταν πως οι όποιες δυνάμεις «έπιασαν στον ύπνο» την Τουρκία, αφού «τύφλωσαν» τα πολυδιαφημισμένα συστήματα της Άγκυρας. Για το πώς έγινε αυτό υπάρχουν πολλές εικασίες ή εκδοχές, κάποιες εκ των οποίων σας παρουσίασε το OnAlert.

Ομάδα στρατιωτικών αναλυτών, με τη χρήση ειδικού δορυφόρου, έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πριν και το μετά της βάσης, από τη μία τα τουρκικά οπλικά συστήματα και από την άλλη οι… στάχτες τους.

Με πληγωμένο γόητρο και έναν ισχυρό συνασπισμό πλέον εναντίον της, η Τουρκία, ζυγίζει την επόμενη κίνηση.

Όλη την περασμένη εβδομάδα, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την Τρίπολη, όπου οι δύο στρατοί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους για τη μάχη της Σύρτης.

Οι μεν, αφού έδωσαν στη δημοσιότητα τις περιοχές που «είναι πλέον πολεμικές ζώνες» σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το λιμάνι της Αφρικής, με τους δε να είναι καλά οχυρωμένοι στο τελευταίο τους προπύργιο.

Ο διοικητής της Επιχειρησιακής Δύναμης της Ijdabiya, που είναι παρακλάδι του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Fawzi Al-Mansouri, αποκάλυψε ότι οι στρατιωτικές του μονάδες συνεχίζουν να προετοιμάζουν τις αμυντικές τους γραμμές στη Βόρεια Λιβύη, στις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα, εν αναμονή εντολών της Γενικής Διοίκησης του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Αλ-Μανσούρι είπε ότι «οι δυνάμεις του Στρατού της Λιβύης είναι πλήρως προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε επίθεση από τις δυνάμεις της ομάδας Al-Wefaq, που υποστηρίζονται από μισθοφόρους και Τούρκους».

Την ίδια ώρα, οι πολεμικές ιαχές των Τούρκων μισθοφόρων φαίνεται να σίγησαν, ίσως τις υπερκάλυψαν οι κινητήρες των αιγυπτιακών μαχητικών. Αυτή η σιγή των τελευταίων ημερών στη Λιβύη φέρει τη στάμπα της Γαλλίας και της Αιγύπτου.