Το συριακό Μηχανικό γεφυρώνει τον Ευφράτη για την προέλαση ανατολικά του Ντέϊρ ε-Ζορ – ΒΙΝΤΕΟ

To Μηχανικό Εφόδου του συριακού Στρατού ανοίγει τον δρόμο γεφυρώνοντας με πλωτά τον ποταμό Ευφράτη για την προώθηση κυβερνητικών δυνάμεων ανατολικά του Ντέϊρ ε-Ζορ, μια κίνηση που θέτει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε μια παγίδα, έτοιμη να κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τους Σύρους συμμάχους τους, ο κυβερνητικός Στρατός συνεχίζει την προέλασή του έχοντας εγκαθιδρύσει προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Στο ακόλουθο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, Ειδικές Δυνάμεις του συριακού Στρατού περνούν τον ποταμό προωθούμενοι ανατολικά. Προς ενίσχυσή τους σπεύδει ήδη η 4η Μεραρχία Αρμάτων, υποστηριζόμενη από την ρωσική Αεροπορία.

Ο αποκλεισμός του Ντέϊρ ε-Ζορ το οποίο πολιορκούσαν δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους επί τρία χρόνια, ήρθη στις 5 Σεπτεμβρίου -με την βοήθεια πάντα της ρωσικής Αεροπορίας. Η απελευθέρωση της πόλης, σημείο καμπής στον πόλεμο κατά του ISIS στην Συρία, επέτρεψε σε φάλαγγες ανεφοδιασμού να φέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα βασικά εφόδια στους 125.000 εγκλωβισμένους κατοίκους της πόλης η οποία μπόρεσε να αντέξει την τριετή πολιορκία της ανεφοδιαζόμενη μόνο από αέρος.