Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές κατά του PKK

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν χθες θέσεις του PKK στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, στην πρώτη σημαντική αεροπορική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Hurriyet.

Τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν «σημαντικές καταστροφές» στο PKK και πραγματοποιήθηκαν έπειτα από διήμερο βομβαρδισμό στρατιωτικού φυλακίου από κούρδους αντάρτες στην επαρχία Χάκαρι, κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το φυλάκιο στην Dağlıca δέχεται επίθεση με χειροβομβίδες από το PKK εδω και τρεις ημέρες. Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έγιναν μετά την τελευταία επίθεση που έλαβε χώρα χθες, 13 Οκτώβριου. Δυο μαχητικά αεροσκάφη (F-16 και F-4) βομβάρδισαν τις θέσεις του ΡΚΚ στην περιοχή Dağlıca.

Η αεροπορική επιδρομή είναι η πρώτη επιχείρηση κατά του PKK, δεδομένου ότι η Τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε μια «ειρηνευτική διαδικασία» ή «διαδικασία λύσης», όπως ονομάστηκε, με τους Κούρδους της Τουρκίας το 2013.

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πηγή – HurriyetDailyNews/ΑΠΕ