Τουρκία: Κατάρριψη Ρώσικου Su24 – ΒΙΝΤΕΟ

 Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναζητούν τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Ενας από τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία. Οι ανταρτικές δυνάμεις της περιοχής αναζητούν και τον δεύτερο πιλότο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

To ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την ‘Αγκυρα παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα τουρκοσυριακά σύνορα το κατέρριψε η Τουρκία, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24, στις 09.20 το πρωί, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κάνει λόγο για δέκα προειδοποιήσεις, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στις 09.24 από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας, με βάση τους κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πάντως το επιτελείο αναφέρεται σε «άγνωστης εθνικότητας αεροσκάφος».

Πρόκειται για σημείο των συνόρων που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι. Η ‘Αγκυρα εδώ και μέρες διαμαρτύρεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής από ρωσικά μαχητικά.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της τουρκικής προεδρίας της δημοκρατίας αναφέρονται σε ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24.

 

Αύριο πρόκειται να αρχίσουν οι επαφές Λαβρόφ, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα φτάσει το βράδυ στην Τουρκία. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι οι εξελίξεις στη Συρία.