Τουρκία: Κουρδική οργάνωση απειλεί με τερματισμό της ειρηνευτικής διαδικασίας

Κούρδοι ζήτησαν σήμερα συγκεκριμένα βήματα από το τουρκικό κράτος για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, λέγοντας πως διαφορετικά οι διαπραγματεύσεις θα πλησιάσουν στο τέλος τους, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από έναν κουρδικό ιστότοπο.

Σε δήλωσή του, το KCK κατηγόρησε την Τουρκική κυβέρνηση ότι ασκεί «αναβλητικές τακτικές» και προειδοποίησε οτι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Οτσαλάν και του τουρκικού κράτους, θα τερματιστουν εάν δεν υπάρξει πρόοδος για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

«Το κίνημά μας βρίσκεται σ’ ένα σοβαρό και κρίσιμο στάδιο σκέψης και λήψης νέων αποφάσεων», αναφέρει στη δήλωσή του το KCK, μια πολιτική οργάνωση ομπρέλα που συνδέεται με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
«Συγκεκριμένα βήματα θα πρέπει να γίνουν από το (τουρκικό κυβερνών) κόμμα AK. Διαφορετικά η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο στάδιο και πλησιάζει στον τερματισμό της», προσθέτει στη δήλωσή της η κουρδική οργάνωση.

Οι δηλώσεις του KCK ακολουθούν σχόλια, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα οποία είπε ότι η έκκληση για τον τερματισμό της ένοπλης εκστρατείας του PKK θα γινόταν την περασμένη Παρασκευή και ότι περιμένει η τηλεφωνική επικοινωνία να γίνει σύντομα.

«Σε ποια βάση πολιτικής ηθικής μπορεί το ΑΚΡ να περιμένει οτι ο ηγέτης του κουρδικού λαού και το κίνημά μας θα πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία;» αναφέρει η δήλωση του KCK, που διαμαρτύρεται ότι οι επίσημες συνομιλίες επρόκειτο να αρχίσουν στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά ότι το ΑΚΡ δεν εχει φτάσει καν στο σημείο να ειναι έτοιμο για οποιαδήποτε συνομιλία.

Πηγή – TodaysZaman
Αποδοση/Επιμέλεια – OnAlert