Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζει Τουρκικούς «S-400» – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη φέρεται να βρίσκεται το πρόγραμμα της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή εγχώριων αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας, αντίστοιχο με τους ρωσικούς S-400. Ο Ερντογάν και οι άνθρωποί του δεν χάνουν στιγμή από το να «προμοτάρουν» τα «επιτέυγματα της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας μερικές μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, ένα αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας μεγάλου βεληνεκούς (UMBHFSS), σχεδιάζεται και αναπτύσσεται εγχώρια στην Τουρκία για να καλύψει τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοπραξία μεταξύ των ASELSAN, ROKETSAN και EUROSAM συνεχίζεται να δουλεύει για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός πιο προηγμένου συστήματος από το σύστημα αεροπορικής άμυνας SAMP-T που είχε αναπτύξει η EUROSAM.

Μάλιστα, οι τρεις εταιρίες έχουν καταφέρει να βρουν και ξένους επιχειρηματικούς εταίρους εντός της ΝΑΟΤικής Συμμαχίας, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο, υπογράφθηκαν συμφωνίες προθέσεως συνεργασίας από την Γαλλία και την Ιταλία.

Ο σχεδιασμός του νέου συστήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις τρεις εταιρίες να εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν τα πρώτα σχέδια του πρότζεκτ αυτού στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας στα τέλη του 2019.

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και ανάρτηση του Υφυπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας στο Twitter. Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, στο πλαίσιο διαφήμισης των εγχώριας παραγωγής συστημάτων και εν όψει εκλογών σε λίγες ημέρες, ανάρτησε βίντεο που φέρεται να δείχνει τουρκικά πυραυλικά συστήματα να πραγματοποιούν βολές.


Με πληροφορίες από Anadolu Agency