Τουρκία: Πρώτη επίσημη σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου υπό τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησής του μαζί με ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές των ενόπλων δυνάμεων, συμμετείχαν στην πρώτη Σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) του νέου Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Χουλουσί Ακάρ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Berat Albayrak, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ziya Selçuk, ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Γιαγκάρ Γκιουλέρ και μέλη του YAŞ, αποτελούμενο από διοικητές δυνάμεων, περπάτησαν από την οδό Aslanlı περνώντας μέσα από το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Πρόεδρος Erdoğan έγραψε εδώ στο ιδιωτικό βιβλίο Anıtbabir:

«Εύχομαι η πρώτη Σύνοδος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος να αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο υπέρ της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι η συνάντησή μας σε μια εποχή που βιώνουμε κρίσιμες εξελίξεις σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο θα ενισχύσει περαιτέρω τη χώρα μας στον αγώνα εναντίον όλων των οργανώσεων που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, ιδιαίτερα το FETO και το PKK.

Τα μέλη του YAŞ πέρασαν στη συνέχεια στο σύμπλεγμα της Προεδρίας για να συμμετάσχουν στην πρώτη συνάντηση του νέου συστήματος.

Η πρώτη Σύνοδος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) του Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος ξεκίνησε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών ήταν παρόντες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντούλ Χαμίντ Γκιουλ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαιράκ, ο υπουργός Παιδείας Ζιγιά Σελτσούκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Διοικητής του στρατού ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ, ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Κουτσουκακγιουζ και ο Διοικητής του Πολεμικού ναυτικού Υποναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ.

Η συνάντηση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν διήρκεσε 2,5 ώρες.

Πηγή: Cumhuriyet