Τουρκία: Συντριβή ελικοπτέρου με 12 επιβαίνοντες

To ελικόπτερο τυπου Sikorsky S-70 Blackhawk που μετέφερε 12 άτομα, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και δικαστές, συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Tunceli.

Ομάδες έρευνας έχουν σπεύσει στην περιοχή μεταξύ Pumulur kai Ovacik για τις επιχειρήσεις διάσωσης. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ειναι ένα αεροσκάφος CN-235 από το Ντιγιαρμπακίρ. Αεροσκάφος τύπου E-7Τ Peace Eagle απο το Τουντσελί πετάει στην περιοχή για την ανίχνευση του σήματος απο τον πομπό εντοπισμού που φέρει το ελικόπτερο. Επιπλέον δύο ελικόπτερα Sikorsky S-70 έρευνας και διάσωσης λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου. 
Σύμφωνα με το CNN Turk στο ελικόπτερο επέβαιναν 7 αστυνομικοί, 1 δικαστής, 1 υπαξιωματικός και 3 μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου. Όλοι οι αξιωματούχοι ήταν μέλη της εκλογικής επιτροπής της επαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Τουντσελί ψήφισε με 80,4% «Οχι» και 19,6% «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ερντογάν

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιζώντες αφού κάποιοι από τους επιβαίνοντες επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ περιπου στις 11.40 και πιθανολογείται ότι συνετρίβη σε μη κατοικημένη απόκρημνη και βραχώδη περιοχή με μεγάλο υψόμετρο ανάμεσα στα χωριά Τσαμπουλάκ και Κοτσάτεπε λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα, η πυκνή ομίχλη κάνει πολύ δύσκολο το έργο των διασωστών.