Τουρκία – Συρία: Απειλεί ο Νταβούτογλου με πιο «σκληρή αντίδραση»!

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η Αζάζ στη βόρεια Συρία να πέσει στα χέρια της κουρδικής πολιτοφυλακής Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) και η οργάνωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την «πιο σκληρή αντίδραση» αν προσπαθήσει να προσεγγίσει ξανά την πόλη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους εν πτήσει προς την Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως οι μαχητές των YPG θα είχαν πάρει τον έλεγχο της Αζάζ και της πόλης Ταλ Ριφάατ νοτιότερα, αν το τουρκικό πυροβολικό δεν τους είχε βομβαρδίσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
«Στοιχεία των YPG εκδιώχθηκαν από την περιοχή γύρω από την Αζάζ. Αν προσεγγίσουν πάλι θα δουν την πιο σκληρή αντίδραση. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η Αζάζ», είπε ο Νταβούτογλου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η Τουρκία θα «αχρηστεύσει» τη συριακή αεροπορική βάση Μέναγ αν οι YPG δεν αποσυρθούν από την περιοχή, την οποία κατέλαβαν από σύρους αντάρτες. Ο Νταβούτογλου προειδοποίησε τις YPG να μην κινηθούν ανατολικά της περιοχής Αφρίν ή δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στη Συρία το Σαββατοκύριακο και δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη γειτονική της χώρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις Γιλμάζ

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα παιδικό νοσοκομείο, ένα σχολείο και άλλες εγκαταστάσεις στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Αζάζ στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσαν ιατρική πηγή και δύο κάτοικοι.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα σχολείο εκεί κοντά όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός.
Διαβάστε ΕΔΩ