Μπαγίς: Οικονομικό πραξικόπημα οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών στην Ε.Ε.

Την ανησυχία του για το γεγονός η Ε.Ε. «απομακρύνεται από τη δημοκρατία» εγκαθιστώντας τεχνοκρατικές κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

«Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της Ε.Ε.. Αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η Ε.Ε. αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία», τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός παρατήρησε ότι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις αντικατέστησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και έκανε λόγο για οικονομικό πραξικόπημα, προσθέτοντας ότι οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις που θα διαρκέσουν.

«Οι τεχνοκράτες μπορεί να δώσουν σημαντικές λύσεις βραχυπρόθεσμα αλλά δεν μπορούν να διαρκέσουν για πολύ. Για την οικονομική επιτυχία απαιτείται σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Αυτές είναι οι δύο μαγικές λέξεις που λειτούργησαν στην Τουρκία μετά τη δική της οικονομική κρίση», υπογράμμισε.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερη δημοκρατία που θα αναδείξει λύσεις που θα έχουν τη στήριξη των λαών. Γι’ αυτό ως φίλοι αισθανόμαστε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στους συμμάχους μας της ΕΕ ότι δεν πρέπει να αποστρέφονται τη σημαντικότερη από τις αξίες τους που είναι η δημοκρατία», κατέληξε ο Μπαγίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τουρκία: «Προβοκάτσια οι κυπριακές γεωτρήσεις»

Αμερικανική βοήθεια για το Κυπριακό ζητά η Τουρκία