O Tουρκικός Τύπος σήμερα

H άφιξη του αρχηγού της CIA στην Τουρκία και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων απο τη Συρία το οποίο είναι γεμάτο με αξιωματικούς της αντιπολίτευσης είναι τα βασικά θέματα του Τουρκικού Τύπου.

Onalert Newsroom
O Tουρκικός Τύπος σήμερα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Αυτό είναι το στρατόπεδο του Άπαγντιν» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Άπαγντιν, στην Αντιόχειο στην Τουρκία, στην πραγματικότητα είναι κέντρο διοίκησης τους στρατού της αντιπολίτευσης της Συρίας. Η Cumhuriyet αναφέρει πως στο κέντρο αυτό φιλοξενούνται 386 αξιωματικοί και 72 υπαξιωματικοί του στρατού της Συρίας , οι οποίοι όμως τώρα πολεμούν τον Άσαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ανάμεσα στους αξιωματικούς είναι και δυο στρατηγοί!

«Και ο αρχηγός της CIA είναι στην Κων/πολη». Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στην άφιξη του Ντέιβιντ Πέτρεους στην Τουρκία όπου σύμφωνα με την εφημερίδα ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ.

«Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους πολίτες τους να μην επισκεφθούν την Τουρκία» είναι ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να μην πάνε στη Νοτιοανατολική Τουρκία και στα σύνορα με τη Συρία καθώς θεωρούνται επικίνδυνες περιοχές. Η εφημερίδα κατηγορεί τις ΗΠΑ και γράφει «πρώτα μας έριξαν στο βούρκο τώρα ζητούν τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35