Ο Tούρκος Υπουργός Οικονομικών προκαλεί.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο προκλητικός Τούρκος Υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν προβλέπει πως η χώρα μας δεν θαν συνέλθει οικονομικά μέχρι το 2021 και ουσιαστικά απειλεί την Ε.Ε. που στηρίζει την Ελλάδα, την Ισπανία την Πορτογαλία και όχι την Τουρκία. Ο ίδιος φαίνεται πως ξεχνά πως η χώρα του δεν είναι μέλος της Ε.Ε.
« Η Ελλάδα δεν θα ανέλθει οικονομικά πριν το 2021. Η Ε.Ε που συμπεριφέρεται τόσο γενναιόδωρα στην Ελλάδα , συμπεριφέρεται τόσο σφιχτά στην Τουρκία.Οσο γενναιόδωρα συμπεριφέρθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τόσο αδιαφόρησε για την Τουρκία. Αυτό είναι ντροπή της Ε.Ε. και όχι της Τουρκίας» δήλωσε ο Τσαγλαγιάν.
Ο τούρκος Υπουργός δεν έμεινε στο σημείο αυτό αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα και ισχυρίστηκε πως η Ε.Ε παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων! « Υπάρχει μια παραβιάση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.17 χρόνια υπάρχει η τελωνειακή ένωση. Τις μισές εξαγωγές τις κάνουμε στην Ε.Ε. Όμως στην περιοχή που κυκλοφορούν ελέυθερα τα προϊόντα μας οι επιχειρηματίες μας υποχρεώνονται να παίρνουν βίζα. Αυτό είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»
Τις δηλώσεις αυτές ο Τσαγλαγιά τις έκανε στην ομιλία του, σε φόρουμ που διοργάνωσε το εμπορικό επιμελητήριο της Αυστρίας.