Ο τουρκικός Τύπος σήμερα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Πως θα σηκωθείτε κάτω απ’αυτά τα φέρετρα» ο τίτλος της Sözcü. H τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στην επίθεση του PKK στη Ν.Α Τουρκία με τους 10 νεκρούς στρατιώτες.
«Χθες δώσαμε άλλους 10 νεκρούς, μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πια φτάνει, ή λύστε το πρόβλημα ή σηκωθείτε από τις πολυθρόνες σας» γράφει η Sözcü η οποία απευθύνεται στον Αμντουλάχ Γκιουλ και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η σιωπή των 30 ψυχών» είναι ο τίτλος της Τaraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αν και έγιναν σφοδρές μάχες στην πόλη Μπεγτουσεμπάπ όπου σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες και 20 αντάρτες «όμως κανείς από την κυβέρνηση, αλλά ούτε από τα μέσα ενημέρωσης δεν έδωσε καμία αναλυτική πληροφορία για το τι συνέβη , πως συνέβη. Η πρώτη ανακοίνωση έγινε από τον Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας» γράφει.

«Αδιέξοδο» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « ο βασικός στόχος των ανταρτών του PKK ήταν να κρατήσουν όμηρο τον κοινοτάρχη της πόλης Μπεγτουσεμπάπ». Η εφημερίδα γράφει πως οι Κούρδοι αντάρτες πριν την εκτίναξαν την γέφυρα της περιοχής για να εμποδίσουν την άφιξη ενισχύσεων.