Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 18-09-2012

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Αυτό είναιι το στρατόπεδο στα σύνορα της Συρίας όπου εκπαιδεύονται τα μέλη του PKK” είναι ο τίτλος της Türkiye. H εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία από το στρατόπεδο με εκατοντάδες αντάρτες και ισχυρίζεται πως «το καθεστώς Μπάας εκπαιδεύει τους αντάρτες δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, και δημιουργεί το «στρατό μισθοφόρων του PKK”

“ Tα όπλα δεν σιγούν, τα όπλα αφήνονται» είναι ο τίτλος της Sabah η οποία κάνει αναφορά σε δηλώεις του Ερντογάν. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο τούρκος πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία σε περίπτωση που το PKK ανακοινώσει πως θα αφήσει τα όπλα. « Ο στρατός όμως δεν μπορεί να αφήσει τα όπλα» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η αστυνομία περιμένει τα τεθωρακισμένα Κirpi , για τις νάρκες» αναφέρει η Ζaman. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως τα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας δεν είναι αποτελεσματικά εναντίον των ναρκών, γι’αυτό και η τουρκική αστυνομία έχει ζητήσειθ τα νέα οχήματα Kirpi τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις περιπολίες στη νοτιοανατολικής Τουρκία, όπως κάνει και ο τουρκικός στρατός.