Πιθανότητα δολιοφθοράς στην έκρηξη του Αφγιονκαράχισαρ;

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ προκαλούν οι υποψίες πρώην στρατηγού για την έκρηξη σε οπλοστάσιο στο Αφγιονκαραχισάρ όπου σκοτώθηκαν 25 τούρκοι στρατιώτες. Ο ίδιος μιλά για πιθανότητα έργου του PKK.
Παρόμοιες υποψίες εκφράζει μερίδα του τουρκικού Τύπου.
Ο πρώην στρατηγός Χαλντούν Σολμάζτουρκ μιλά ξεκάθαρα και τονίζει « δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Τέτοιες εργασίες δεν γίνονται στα οπλοστάσια τη νύχτα. Ούτε μαζεύονται εκεί 25 στρατιώτες. Επίσης οι χειροβομβίδες φυλάσσονται σε ειδικά κουτιά. Δεν μπορεί να υπάρχει έκρηξη. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι έργο του PKK. Iσως να είναι ένα έργο ενός στρατιώτη που ήταν μέλος του PKK” αναφέρει ο ίδιος.
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet γράφει « ο στρατός ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει τα αίτια.Μήπως υπάρχει ενδεχόμενο δολιοφθοράς; Aυτο θα απαντηθεί μετά από έρευνες καθώς όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είναι νεκροί.»
Η τουρκική εφημερίδα Taraf γράφει « λένε ότι είναι ατύχημα αλλά…» και συνεχίζει « αν και υπήρξαν δηλώσεις αξιωματούχων που τόνισαν πως το γεγονός ήταν ατύχημα, ο στρατός δήλωσε πως συνέβη για άγνωστους λόγους. Ειδικοί πάντως τονίζουν πως σε περίπτωση που τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί δεν υπάρχει περίπτωση ατυχήματος..»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία:25 νεκροί στρατιώτες απο την έκρηξη σε οπλοστάσιο