«Σκοτώσαμε 500 Κούρδους σ΄ένα μήνα»,υποστηρίζει ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως ο στρατός σκότωσε περίπου 500 αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μέσα σ’ ένα μήνα στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήγαγε στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.
«Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, συνολικά περίπου 500 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή» της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνια ενός σχολείου στο Ντενιζλί (δυτική Τουρκία), χρησιμοποιώντας την συνηθισμένη ορολογία των τουρκικών αρχών, που αποκαλούν «τρομοκράτες» τα μέλη του PKK.
«Μόνο τις 10 τελευταίες ημέρες, 123 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν μόνο στην επαρχία Χακάρι», κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η δήλωση του Ερντογάν έγινε την επομένη του θανάτου οκτώ στρατιωτών από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας, από το PKK κοντά στην τοποθεσία Καρλιόβα, στη νοτιοανατολική επαρχία Μπινγκόλ.
Την παραμονή, τέσσερις άλλοι στρατιωτικοί είχαν σκοτωθέι σε παρόμοιες συνθήκες στη Τσουκούρτσα, στην επαρχία Χακάρι.