Στο 8% η ανεργία στην Τουρκία.

Το χαμηλότερο ποσοστό απο το 2005 και μετά.

Στο 8% η ανεργία στην Τουρκία.

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Παρά τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της Τουρκίας, από το 10% στο 3.5%, η ανεργία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο του 2012 μειώθηκε στο 8%. Πέρυσι τον ίδιο μήνα το ποσοστό της ανεργίας ανέρχονταν στο 9.2% ενώ το 2008 στο 13%!
Μέσα σε ένα έτος δημιουργήθηκαν 676.000 νέες θέσεις εργασίας. Πάντως το ποσοστό ανεργίας στους νέους παραμένει υψηλό με 15.7%
Όμως την ώρα που η Ευρώπη μαστίζεται από οικονομική κρίση και υψηλά ποσοστά ανεργίας , η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δείχνει πως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Ερντογάν στον τομέα αυτό τα καταφέρνει καλά..αν δεν σκάσει μελλοντικά κάποια φούσκα.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για Κυπριακό: Καμία διαδικασία επίλυσης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την αποδοχή των τουρκικών θέσεων

«Παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε κίνηση των κύκλων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εντάσεις στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος