Στους επτά οι νεκροί από το νέο σεισμό στην Τουρκία

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από το νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

Το νέο χτύπημα του εγκέλαδου ήρθε λίγες μέρες μετά το φονικό σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, που άφησε πίσω του 600 νεκρούς. Μέχρι στιγμής, από τα ερείπια των κτηρίων έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 23 άνθρωποι, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21.23 τοπική ώρα και τον επίκεντρό της εντοπίσθηκε στην περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την επαρχία Βαν, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μουσταφά Ερντίκ, διευθυντή του Παρατηρητηρίου Γεωφυσικής του Καντιλί, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν ο χθεσινός σεισμός ήταν κύριος ή μετασεισμική δόνηση του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

Στην περιοχή του σεισμού κατέρρευσαν συνολικά 25 κτήρια, εκ των οποίων τα 22 ήταν άδεια. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν, είναι και δύο ξενοδοχεία. Μάλιστα όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στο ένα, στην πόλη Βαν, διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου. Όπως έκανε γνωστό ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου που βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή, οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζονται σε τρία κτήρια.

Εννέα αεροπλάνα που μεταφέρουν μέλη σωστικών συνεργείων, έχουν αποσταλεί στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει βοήθεια στη Τουρκία

Η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από το Ισραήλ