Αφήνουν ελεύθερους τους Τούρκους ομήρους οι ισλαμιστές

Ελεύθερους φαίνεται να αφήνει όλους τους Τούρκους ομήρους η ισλαμική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Συρίας – Δαμασκού (ISID), σύμφωνα με πληροφορίες της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”αλλά και της  ιστοσελίδας της εφημερίδας Star.

Κατά την εφημερίδα  η ισλαμική οργάνωση έχει ήδη παραδώσει όλους τους Τούρκους ομήρους συμπεριλαμβανομένου και του Τούρκου Προξένου Οζτούρκ Γιλμάζ στον νομάρχη Μουσούλης, τον οποίο έχει διορίσει η ίδια από χθές.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες και τα μέλη των οικογενειών τους αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία εντός της ημέρας, όπως αναφέρεται.
 Σε είδηση που αναρτήθηκε , με τον τίτλο «Το προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας, που είχε απαχθεί από το ISID, παρελήφθη από τον Νομάρχη», γράφει ότι έγινε γνωστό πως το προσωπικό του Προξενείου της Τουρκίας στη Μουσούλη παραδόθηκε σήμερα στη Νομαρχία της Μουσούλης.

 Το ISID ή ISIL, που <<ίδρυσε >> μία προσωρινή διοίκηση στη Μουσούλη, είχε διορίσει χθες νέο Νομάρχη στην πόλη της Μουσούλης. 

Ο νέος Νομάρχης του ISID, Χασίμ Αλ Τζεμμάζ, παρέλαβε όλους τους Τούρκους ομήρους, μέλη του τουρκικού Προξενείου, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Προξένου, Οζτούρκ Γιλμάζ.

 Οι όμηροι- κατά την Star –  οι οποίοι κρατούνταν από χθες στο κτίριο της Νομαρχίας, θα μεταφερθούν στην κατοικία του Νομάρχη και θα φιλοξενηθούν εκεί από τον νεοδιορισθέντα Νομάρχη.
 
 Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της εφημερίδας Star στην Άγκυρα, Κ. Μουσταφά Κάρτογλου, σε εμφάνισή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ρωτήθηκε για τη σχετική είδηση. Ο Κάρτογλου επιβεβαίωσε την ύπαρξη της είδησης αυτής και είπε ότι γίνονται ενέργειες για τη διασταύρωση της είδησης αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι.

Εν αναμονή των εξελίξεων αυτών από στιγμή σε στιγμή, μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Μουσούλη αποκλείεται προς το παρόν,. Ωστόσο αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις προσπάθειες της Άγκυρας για απελευθέρωση των ομήρων η επιλογή είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με τουρκικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ολονύχτια έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ στο προεδρικό της Τουρκίας υπό τον Τούρκο Προέδρο κ. Αμπτουλάχ Γκιουλ, στην οποία συμμετείχαν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και ο αρχηγός του στρατού Νετζντέτ Οζέλ, ξεδιπλώθηκαν ακόμη και χάρτες και συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια, σύμφωνα με τις διαρροές. Τελικά αποφασίστηκε αναμονή, ενόσω συνεχίζεται ο διάλογος με την ένοπλη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Ιράκ Δαμασκού , η οποία είχε πάρει ομήρους χθες 49 Τούρκους από το Προξενείο της χώρας στη Μουσούλη και άλλους 28 Τούρκους φορτηγατζήδες από προχθές.