Άγκυρα σε Τσίπρα: Τον προειδοποιούμε να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις

Αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα «να πέσει κάτω» δείχνει η Τουρκία

Onalert Newsroom
Τσελίκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα «να πέσει κάτω» δείχνει η Τουρκία. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν και την απάντηση του πρωθυπουργού από την Λευκωσία, πήρε τη σκυτάλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ έφτασε μάλιστα στο σημείο να «προειδοποιήσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις»!

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά λάθος στάση. Κι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι από την πλευρά της Τουρκίας», υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

Οι δηλώσεις Τσελίκ έρχονται προφανώς ως απάντηση στο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού από την έδρα της ΕΛΔΥΚ. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του. Έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τη βαριά προσωπική ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης!

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ είπε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Λίγο πριν έρθω σήμερα εδώ στην ΕΛΔΥΚ, να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες,συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις. Είπε, απευθυνόμενος στο Έλληνα πρωθυπουργό, ότι «λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου«. Θέλω να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας πρώτον, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα αλλά μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου, τηνγλώσσα της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του αλλά έχοντας στο πλευρό τουτην ΕΕ, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αλλά και κάθε χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», ανέφερε –μεταξύ άλλων– ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35