Aγωνία στην Τουρκία για την Ολυμπιάδα

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με την απόφαση της ανακοίνωσης της πόλης που θα αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 με την Κωνσταντινούπολη να είναι ανάμεσα στο Τόκιο και τη Μαδρίτη. H απόφαση για την πόλη που θα αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωση θα ανακοινωθεί περίπου στις 11μ.μ. του Σαββάτου.

«Ταιριάζει» (σ.σ με την Κων/πολη) είναι ο τίτλος της Hürriyet που υποστηρίζει πως η Κωνσταντινούπολη έχει σοβαρές πιθανότητες για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες και τονίζει πως θα είναι η μοναδική Ολυμπιάδα που θα διοργανωθεί σε Ευρώπη και Ασία λόγω του Βοσπόρου.
Οι γείτονες μας έχουν υποσχεθεί σημαντικά έργα υποδομής και ο προϋπολογισμός που έχει διαθέσει η τουρκική κυβέρνηση φτάνει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια με το Τόκιο να δείχνει πιο έτοιμο από άποψη υποδομών με 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Τούρκοι θεωρούν πως οι Ιάπωνες είναι φαβορί όμως μειονέκτημα τους είναι το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα.

« Και οι πέντε στον ίδιο στόχο» είναι ο τίτλος της Radikal που τονίζει πως όλη η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας έχει ενωθεί για τον στόχο της ανάληψης των Ολυμπιακών αγώνων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ηδη βρίσκεται στο Μπουένος Αιρες όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής.