«Αιχμάλωτοί μας Τούρκοι στρατηγοί»,υποστηρίζουν στη Συρία!

Σε 10 ανεβάζει τους συλληφθέντες Τούρκους αξιωματικούς στην Συρία , ο συριακός τύπος.

Από τους συλληφθέντες αναφέρει ότι οι 2 είναι στρατηγοί, οι 6 αξιωματικοί και οι 4 αρμόδιοι αξιωματούχοι (σ.σ. προφανώς πράκτορες) της ΜΙΤ.

Οι αναφορές αυτές αναδημοσιεύονται και στον τουρκικό τύπο σήμερα με την προσθήκη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση CHP μετέφερε τον ισχυρισμό αυτό στην Τουρκική Βουλή και μετά το Γενικό Επιτελείο το διέψευσε ,ενώ  και ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Α. Νταβούτογλου διέψευσε και εκείνος την φήμη αυτή. 

Βεβαίως παρά τις διαψεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης φαίνεται ότι πράγματι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν συλληφθεί και κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία. Αυτό ενισχύεται και από το ότι ο  κ. Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ του κόμματος CHP, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ονόματα Τούρκων Αξιωματικών και αξιωματούχων της ΜΙΤ, που φέρονται να αιχμαλωτίστηκαν στην Συρία. Ο κ. Μπαϊντάρ ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε υποβάλει επερώτηση σχετικά με το περιστατικό και τότε το Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε διάψευση, αναβάθμισε την παρέμβασή του και ζητά από τον ίδιο τον Τουρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να κάνει ανακοίνωση για το θέμα.

Ο κ. Μπαϊντάρ στην επερώτηση του ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι της ΜΙΤ που συνελήφθησαν είναι οι εξής : λοχαγός Γιασίν Κ., οι υπολοχαγοί Σιναν Τ. , Φουάτ Γ. , Μουσταφά Χ. , και οι υπολοχαγοί Χασάν Γ. , Ταρίκ Τ., Ιμπραήμ Μ. , Γιουσούφ Τ. , Μουράτ Γ. , και Χαρούν Μ.