Ακάρ: «Δεν θα σταματήσουμε, αν δεν «εξουδετερωσουμε» και τον τελευταίο τρομοκράτη»

 Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, βρέθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα για να επισκεφθεί την οικογένεια του λοχία της Χωροφυλακής Özgür Can Ince, ο οποίος ήταν μεταξύ των οκτώ στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε επίθεση των μαχητών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν στις 4η Οκτωβρίου.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον τρόμο μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, δεν μπορούμε να σταματήσουμε ή να περιμένουμε», δήλωσε ο Akar .

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία με επιμονή και αποφασιστικότητα, όπως το κάνουν εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε.

Οι δηλώσεις του ΥΠΑΜ Χουλουσι Ακάρ κινούνται στο ίδιο μήκος κύμματος με αυτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του ΑΚΡ στην Άγκυρα, ορκίστηκε να «τελειώσει» τους Κούρδους του PKK και να εκδικηθεί τον θάνατο των 8 τούρκων στρατιωτικών.

Πηγή Hurriyet