Ακάρ: Προδότες όσοι υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήσαμε χημικά σε Συρία ή Ιράκ – Νέα πυρά κατά ΗΠΑ

Να τονώσει το φρόνημα των Τούρκων επιχειρεί με δηλώσεις του ο υπουργός άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα ο Ακάρ αποπειράται να στείλει ένα «μήνυμα» στις διεθνείς δυνάμεις που «δειλά» και «χλιαρά» μεν, αλλά όλο και πιο πυκνά εκφράζουν επιφυλάξεις για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κουρδικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, αλλά ταυτόχρονα και στο εσωτερικό της χώρας του, σε όποιον αμφισβητεί την «καθαρότητα» της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος».

Συγκεκριμένα ο Ακάρ έστρεψε και πάλι τα βέλη του στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «Η Τουρκία υπογραμμίζει ότι το PKK και η YPG είναι οι ίδιες τρομοκρατικές οργανώσεις και καλεί χώρες, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να σταματήσουν να τις στηρίζουν».

Ο Χουλουσί Ακάρ υπεραμύνθηκε της αεροπορικής επιδρομής στο Ιράκ και τη Συρία, λέγοντας πως «τα σύνορα της χώρας είναι τιμή» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας που εξασφαλίζουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της.

Επειδή όμως το να λέει ότι τα σύνορα της χώρας είναι ιερά, αλλά ταυτόχρονα να παραβιάζει τα σύνορα άλλων χωρών – της Συρίας και του Ιράκ – για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», ο Ακάρ σημείωσε ότι ο τουρκικός στρατός υπερασπιζόμενος τα σύνορα έχει την στρατηγική της καταστροφής της τρομοκρατίας στην πηγή της, ακόμη και πέρα από τα σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως από 24 Ιουλίου 2015 έως σήμερα συνολικά 36.854 τρομοκράτες έχουν «εξουδετερωθεί» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και 3.585 τρομοκράτες έχουν «εξουδετερωθεί» μόνο από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

επιπλέον έσπευσε να σημειώσει πως όσοι αφήνουν υπονοούμενα ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τις τουρκικές δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ, θέλουν να συκοφαντήσουν τον Στρατό και διαπράττουν προδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Οκτωβρίου γινόταν γνωστό πως η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας και διεθνώς αναγνωρισμένη ιατροδικαστής Şebnem Korur Fincancı, κατηγόρησε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων κατά την διάρκεια στριατιωτικής επιχειρήσησης στο βόρειο Ιράκ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 Κούρδοι μαχητές του PKK.

Η καταγγελία της προκάλεσε την έντονη αντίδραση ακόμη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ λίγες μέρες αργότερα – στις 26 Οκτωβρίου – οι τουρκικές αρχές συνελάμβαναν την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, κατηγορούμενη ότι «έκανε προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης»…