Ακάρ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας πανέτοιμες να «μπουν» στην Μανμπίζ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι έτοιμες να παρέμβουν στρατιωτικά στις περιοχές της βόρειας Συρίας όταν χρειαστεί.

«Οι προετοιμασίες μας για την περιοχή της Manbij και της περιοχής ανατολικά του ποταμού Ευφράτη είναι πλήρεις και ολοκληρωμένες. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα, όταν έρθει η στιγμή, μετά από διαταγή του προέδρου μας,» ανέφερε χαρακτηριστικά δήλωσε σε συγκέντρωση στην επαρχία Χατάι.

Υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα δεν είχε καμία επιθυμία να απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα άλλης χώρας, ο Ακάρ είπε ότι οι εξελίξεις στη Συρία ήταν θέμα «επιβίωσης».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είχε «καταστρέψει» τις τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή με τις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας στη βόρεια Συρία εναντίον ενόπλων ομάδων των τζιχαντιστών αλλά και του YPG, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει επίσης να προστατεύει τα θαλάσσια εδάφη της.

«Ως Τουρκία , βρισκόμαστε πάντα στην πλευρά της ειρήνης και την επιδιώκουμε», δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα προστατεύει πάντα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την υπεράσπισή της για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συρία , προκειμένου να αποφευχθεί πια η απειλή στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, πρόσθεσε ότι ο αγώνας της Τουρκίας ήταν κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι της κουρδικής κοινότητας της περιοχής.

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής στο ότι οι Κούρδοι είναι αδέλφια μας. Είμαστε ένα και δεν μπορούμε ποτέ να χωριστούμε», κατέληξε εμφατικά.

Πηγή: Hurriyet