«Αλβανός πιλότος σε F-16 ειδοποίησε τους Τούρκους για τo SU-24»! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Τι άλλο θα ακούσουμε από την Τουρκία και τους δορυφόρους της στα Βαλκάνια για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24,κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Ένα από τα σενάρια για το πως ειδοποιήθηκε η Τουρκία για την παρουσία των SU-24 σε περιοχή κοντά στα σύνορά της έχει και …Αλβανό πιλότο!!!

Σύμφωνα λοιπόν με αλβανικά ΜΜΕ ένας Αλβανός πιλότος που ακούει στο όνομα Κούρτη, πετούσε στην περιοχή με τουρκικό F-16! Αυτός υποτίθεται εντόπισε τους Ρώσους και ειδοποίησε την βάση του! Ο Κούρτη ανήκει στην ομάδα “Yalnizca Turk”, και εκπαιδεύεται στα F-16. Ο Κούρτη έχει καταγωγή από το Πρέσεβο και είναι ένας από τους πολλούς Αλβανούς που εκπαιδεύονται στις Τουρκικές ΕΔ. Ακόμη ως πιλότοι σε F-16,που ακόμη δεν διαθέτουν βέβαια,αλλά είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσουν. Η Τουρκία θα είναι πρόθυμη να τους παραχωρήσει μεταχειρισμένα δικά της αεροσκάφη.

Ασφαλώς όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι για γέλια. Το πιο σοβαρό από την “είδηση” σ΄ ότι μας αφορά είναι η συτσηματική εκπαίδευση που παρέχουν οι Τούρκοι σε κράτη των Βαλκανίων τα οποία κάθε άλλο παρά φιικές διαθέσεις έχουν για την Ελλάδα.