Anadolu: Τουρκικά μαχητικά εξουδετέρωσαν κορυφαία στελέχη του PKK σε αεροπορική επιδρομή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν «ρίξει» το Διαδίκτυο με πληροφορίες και αναφορές από αρκετά υψηλόβαθμες πηγές ασφαλείας, ότι το PKK βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση έπειτα από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αλλά και η Mlliyet, τουρκικά μαχητικά έχοντας λάβει απόρρητες πληροφορίες για κρησφύγετο ηγετικών στελεχών του PKK, προχώρησαν σε χτυπήματα ακριβείας, με τον τούρκικο Τύπο να «πανηγυρίζει» μετά τις πληροφορίες αυτές.

Ειδικότερα, σε κοινή επιχείρηση, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών μπόρεσαν την περασμένη εβδομάδα να πετύχουν καίρια χτυπήματα σε αρκετούς ανώτερους στόχους στη βάση του PKK στο Όρος Qandil, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανέφεραν πηγές ασφαλείας σήμερα και μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.


Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η επιχείρηση την περασμένη Πέμπτη διατάχθηκε υπό το φως των πληροφοριών ότι ο Ρίζα Άλτουν, «δεξί χέρι» του ηγέτη του PKK Cemil Bayik, και άλλα ανώτερα στελέχη, επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην κρυφή αυτή βάση, κοντά στα ιρανικά σύνορα, όπως δήλωσαν οι πηγές που για λόγους ασφαλείας επιθυμούσαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως χρησιμοποιώντας ακριβείς συντεταγμένες που παρείχαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τα χτυπήματα από τα τουρκικά μαχητικά τραυμάτισαν σοβαρά τον Altun.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Anadolu, η επιχείρηση εξουδετέρωσε επίσης αρκετούς κορυφαίους στόχους του PKK, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου αξιωματικού εξωτερικών σχέσεων με την κωδική ονομασία «Navdar» ή αλλιώς Mikail Ozdemir, τον «εκπρόσωπο» τύπου με την κωδική ονομασία «Serhat Varto» ή αλλιώς Emrullah Dursun και τον «περιφερειακό διοικητή» με την κωδική ονομασία «Qandil «Sinan Sor» η αλλιώς Ali Alias.

Δείτε βίντεο:


Πηγή: Anadolu