Άρχισε η αποχώρηση των ανταρτών του PKK

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
 
Για έναρξη της αποχώρησης των ανταρτών του ΡΚΚ από την Τουρκία κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα  Αksam.

Στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Η πρώτη ομάδα πέρασε τα σύνορα» γράφει ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ που βρίσκονταν στο Χακκιάρι και Σίρνακ μετά το μήνυμα του Οτζαλάν – σσ και την συμφωνία με όρους και από τις δύο πλευρές – κινητοποιήθηκαν. Έτσι μέλη της οργάνωσης που υπήρχε πιθανότητα η μονάδα  τους να συγκρουστεί  με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, ξεκίνησαν ανά ομάδες 10-20 ατόμων και έφθασαν στο Ζάπ και στο Χακούρκ που είναι από τα πιο κοντινά στα σύνορα  με την Τουρκία στρατόπεδα του βορείου Ιράκ.  Η κίνησή τους έγινε μετά από οδηγία από το Καντίλ.
Την έξοδο μέσω διόδων στα σύνορα με το Ιράκ παρακολουθούν  αεριωθούμενα, τα οποία  πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις από τις 21 Μαρτίου. 
Πόσοι είναι οι αντάρτες;
Κατά την εφημερίδα σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικών πηγών, 900-950 αντάρτες του ΡΚΚ στο εσωτερικό της χώρας βρίσκονται σε αναμονή αναχώρησης.. 
Ως προς τον αριθμό υπάρχει και άλλη προσέγγιση: όπως αναφέρθηκε στον τουρκικό Τύπο πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012 από τους 1.400 αντάρτες του ΡΚΚ εντός των συνόρων της Τουρκίας περίπου οι 600 δεν έχουν ανάμιξη σε αδικήματα και στο πλαίσιο αυτό η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να επιστρέψει στα σπίτια της, ενώ οι 800 προβλέπεται να βγουν εκτός συνόρων.