«Αρχιτρομοκράτης ο Οτσαλάν» – Ο Ερντογάν «πυρπολεί» τη «λύση» του κουρδικού

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Σε επικίνδυνη καμπή βρίσκεται η υπόθεση της επίλυσης του Κουρδικού με την αποχώρηση των ανταρτών , το αναμενόμενο πακέτο  νομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων κλπ μετά την εμπρηστική βόμβα που έριξε ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τον Οτζαλάν »αρχιτρομοκράτη» μιλώντας για τις τελευταίες διαδηλώσεις που σαρώνουν την γειτονική χώρα.

Ο Αρχηγός του κουρδικού κόμματος  BDP, κ. Ντεμίρτας, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, απάντησε σκληρά στον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν,  επειδή χαρακτήρισε τον Οτζαλάν «αρχιτρομοκράτη». Ο κ. Ντεμίρτας απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν είπε : «από τη μία πλευρά θα κάνεις διαπραγματεύσεις ( σ.σ. με τον Οτζαλαν) για το άνοιγμα ειρήνης και από την άλλη πλευρά θα τον χαρακτηρίζεις αρχιτρομοκράτη. Αυτή η γλώσσα είναι ποτέ δυνατόν να επιφέρει ειρήνη;>> 

<<Ο Ερντογάν βλέπει …εξωγήινους>>

Και συνέχισε : <<Εδώ και 90 χρόνια συνέχεια το ίδιο το τροπάρι, που λέει ότι πίσω από τους Κούρδους υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις. Και πίσω από τους Αλεβίτες υπάρχουν …εξωγήινοι. Τα θέματα αυτά δε μπορούν να προχωρήσουν με ψεύδη».
 Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση μετά τον χαρακτηρισμό που εξαπέλυσε ο Ερντογάν, προκύπτει από το ότι μόλις μια -δυο μέρες πριν το η πλευρά των Κούρδων σε διάφορες εκφάνσεις είχε θέσει ακόμα και θέμα αποφυλάκισης του Οτζαλάν ως ένα βήμα στην προώθηση της πολιτικής ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού.
Η έκρηξη του Ερντογάν με τον  απαράδεκτο – για τους Κουρδους-  χαρακτηρισμό στον Οτζαλάν φαίνεται ότι θα κάνει ζημιά σε πολλές άλλες πτυχές της δημόσιας ζωής της γείτονος.