O Eγκεμέν Μπαγίς στην Αθήνα

Ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, έφτασε στην Αθήνα ως προσκεκλημένος τους συνεδρίου, Mediterranean Luxury Travel Summit 2013 το οποίο διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace. Oμως ο τούρκος υπουργός, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στην Ελλάδα. Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα. Ο Μπαγίς στην αναχώρηση του μετά τη συνάντηση τόνισε πως εξέφρασε τις απόψεις της κυβέρνησης του για τη λειτουργία του τζαμί στην Αθήνα, για τα προβλήματα με τους μουφτήδες στη Θράκη κτλ. όπως και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Ακούσαμε και τις θέσεις και τις απόψεις της άλλης πλευράς» δήλωσε. 
Ο τούρκος υπουργός συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη όπου οι δυο υπουργοί τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας των δυο χωρών στον τουριστικό τομέα. Θεωρείται σημαντική η συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη καθώς πιθανόν ο Μπαγίς να μεταφέρει μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αντώνη Σαμαρά. Το βράδυ ο Μπαγίς επισκέφθηκε στο Υπουργείο Άμυνας το Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Μπαγίς αύριο θα  μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο και το σπίτι του Κεμάλ. Αργότερα θα μεταβεί στη δυτική Θράκη. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τους ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, Ιμπραχίμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ. Αργότερα θα επισκεφθεί τον «σύλλογο Τούρκων Ξάνθης» που η λειοτυργία του έχει απαγορευθεί πολλές φορές.