Μποϋκοτάζ φοβάται ο Ερντογάν που βλέπει παντού εχθρούς

Να προσεγγίσει τους καταστηματάρχες και να τους κάνει  συμπαραστάτες του  επιχειρεί ο Ερντογάν επισείοντας τον …φόβο των διαδηλωτών και φουσκώνοντας φήμες περί καταναλωτικού μποϋκοτάζ! 
Ετσι ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βάρβαρη»  την φερόμενη ως υπόδειξη στους πολίτες ορισμένων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, να μειώσουν την κατανάλωση ώστε να δεχθεί πλήγμα η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε επίσης «αξιοθρήνητα τρωκτικά» αυτούς που επιχείρησαν να βλάψουν ολόκληρο το έθνος, όπως είπε,  ενώ ταυτόχρονα εξήρε τη στάση των καταστηματαρχών στα επεισόδια. Αυτά τα είπε  κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ που διοργάνωσε χθες στην Άγκυρα, η Τουρκική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων (TESK).

Μεγιστοποιώντας και τραγικοποιώντας τα πράγματα ο κ. Ερντογαν είπε  για να τρομάξει και να συσπειρώσει κοντά του τους εμπόρους : «Κάποιοι έχουν κάνει εκκλήσεις να σταματήσουν την κατανάλωση, για έξι μήνες, προκειμένου να φρενάρει η οικονομία. Είναι βάρβαρη η ιδέα ανατροπής της κυβέρνησης, μέσω της κατάρρευσης των εμπόρων», δήλωσε ο κ.Ερντογάν και πρόσθεσε :  «Όσοι επιλέγουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν με την κυβέρνηση προκαλώντας την αποσάθρωση της τουρκικής οικονομίας δε διαφέρουν τα θλιβερά τρωκτικά που ανοίγουν τρύπες στο πλοίο που μεταφέρει 76 εκατομμύρια Τούρκους».

«Δυστυχώς, οι καταστηματάρχες μας έχουν αποτελέσει στόχο. Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας στους δρόμους, πολλές επιχειρήσεις έχουν υπονομευθεί. Καταστήματα λεηλατήθηκαν. Μερικοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δέχθηκε απειλές. Τραπέζια και καρέκλες καταστράφηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των καταστηματαρχών να επικρατήσει η κοινή λογική», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.-