Μποζντάγ: Οι δηλώσεις ορισμένων ελλήνων υπουργών δεν συμφέρουν την Ελλάδα

Μήνυμα πως οι «άδικες και προκλητικές» δηλώσεις ορισμένων ελλήνων υπουργών σε βάρος της Τουρκίας δεν είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, έστειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Μποζντάγ προειδοποίησε την Αθήνα ότι θα ήταν λάθος να εκλάβει την στάση της Άγκυρας ως αδυναμία. Υποστήριξε μάλιστα πως η Τουρκία έχει προβεί σε βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και δεν επιδιώκει να βλάψει οποιονδήποτε.«Δυστυχώς ορισμένοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα» προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσέθεσε.

«Οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Το να αξιολογούν τη θέση της Τουρκίας ως αδύναμη δεν αποτελεί μία λογική άποψη που θα μας πάει μπροστά άποψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται άδικα απέναντι στην Τουρκία, ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός αλλά ούτε και δίνει σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να της συμπεριφέρεται άδικα. Αυτό το μαρτυρεί η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr, philenews