Νταβούτογλου: «Tώρα πια κανένας δεν θα παραβιάζει τα σύνορα»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, από το Παρίσι όπου είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας , σχολίασε την κατάρριψη του επιθετικού ελικοπτέρου της Συρίας από τα τουρκικά μαχητικά.

« Από εδώ και πέρα κανένας δεν θα παραβιάζει τα σύνορα κανενός» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Ουσιαστικά η Τουρκία φαίνεται πως θεωρεί πως έχει επέλθει ισορροπία στην κατάσταση καθώς πριν από 15 μήνες η αεράμυνα της Συρίας είχε καταρρίψει τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RF-4, το οποίο είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Από τότε η Τουρκία είχε ανακοινώσει πως αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής με τη Συρία, καθώς οβίδες του Συριακού στρατού είχαν πέσει εντός τουρκικών συνόρων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και στην πρώτη παραβίαση κατέρριψε το ελικόπτερο της Συρίας ικανοποιώντας και την τουρκική κοινή γνώμη.

Η Τουρκία πάντως μέχρι πριν από λίγες ημέρες καλούσε την διεθνή κοινή γνώμη για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και τώρα που διαπιστώνει πως δεν μπορεί να συμβεί άμεσα αυτό, ενδέχεται να προσπαθεί να προκαλέσει τον Άσαντ για να κάνει «το τακτικό λάθος».

Ο Νταβούτογλου είναι ξεκάθαρος « Το ότι έχει επιλυθεί το θέμα με τα χημικά όπλα δεν εξαφανίζει την κρίση η οποία μπορεί να κορυφωθεί και χωρίς την χρήση των χημικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά βάζει η Τουρκία – Μαχητικά της κατέρριψαν ελικόπτερο της Συρίας

Τουρκικό RF 4 έπεσε κοντά στα παράλια της Συρίας!Είχε μπει και στο κυπριακό FIR