Δεκαέξι Τούρκοι όμηροι στο Ιράκ αφέθηκαν ελεύθεροι

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, 16 Τούρκοι θύματα απαγωγής βρίσκονται στην Τουρκική Πρεσβεία στη Βαγδάτη και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

“Δεκαέξι απο τους πρώτους Τούρκους εργάτες που έπεσαν θύματα απαγωγής βρίσκονται σήμερα στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη. Έχω μιλήσει με κάποιους απο αυτούς στο τηλέφωνο. Η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση, και θα γυρίσουν στην Τουρκία όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν όλες οι απαράιτητες ετοιμασίες” έγραψε στο λογαριαμό του στο twitter ο Νταβοτογλου.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Nurol Holding ενημέρωσε ότι 18 απο τους εργάτες της έχουν απαχθεί στην Βαγδάτης απο σιίτες. Δύο απο αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, η στρατιωτική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις απαγωγές έγραψε σχετικά με την απελευθέρωση και των υπόλοιπων απαχθέντων στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που Τούρκοι πολίτες πέφτουν θύματα απαγωγής στο Ιράκ. Τον Ιούλιο του 2014, τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους απήγαγε 49 εργαζομενους του τουρκικού προξενίου στη Μουσούλη στο βόρειο Ιράκ. Οι απαχθέντες απελευθερώθηκαν μετά απο τρεις μήνες αιχμαλωσίας.

ΠΗΓΗ:sputniknews