Διεθνής «ταραξίας» ο Ερντογάν: Απειλεί να χρησιμοποιήσει «βαρύ οπλισμό» εναντίον του Συριακού Στρατού!

Η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να αναπτύξει βαρύ οπλισμό στη Συρία εναντίον του συριακού στρατού, απείλησε σήμερα Πέμπτη 21/10/2021 ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν, χωρίς να εμφανίζεται «απολύτως κανένας συμβιβασμός».

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θέση θα πάρει το [συριακό] καθεστώς, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, ειδικά ενάντια σε αυτήν την προσέγγιση στο Ιντλίμπ, και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με όλο μας το βαρύ οπλισμό. Δεν μπορούμε αφήστε αυτό το γεγονός να πάρει την πορεία του», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καταδικάσει ως παράνομη την ανάπτυξη δυνάμεων της Τουρκίας στα βόρεια εδάφη της και έχει απαιτήσει να αποχωρήσουν αμέσως όλοι οι ξένοι στρατοί και πολιτοφυλακές που δεν έχουν προσκληθεί ρητά στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από τις διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές της.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες μετά τις ήττες που κατέγραψαν στη Συρία – ιδίως στην περιοχή της Ιντλίμπ – οι τουρκικές δυνάμεις καθώς και οι ντόπιοι ή μισθοφόροι υποστηρικτές της.

Πηγή: Sputnik / Anadolu