Δικάζουν 4 ισραηλινούς στρατηγούς οι Τούρκοι για το Mavi Marmara

Ερήμην δικάζονται στην Κωνσταντινούπολη  για την υπόθεση Mavi Marmara 4 Ισραηλινοί στρατηγοί – μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εκείνης της περιόδου.Η δίκη βρίσκεται στην 6η ακροαματική διαδικασία και ουσιαστικά δικάζεται ο ισραηλινός στρατός που είχε επιτεθεί  στους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο στα διεθνή ύδατα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.    

Στη δίκη  - που διεξάγεται στο 7ο Ποινικό Δικαστήριο της Πόλης – εκτός από τα θύματα και τους δικηγόρους τους παρέστησαν, ο πρόεδρος της οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας İHH κ. Bülent Yıldırım, και ο δημοσιογράφος κ. Hakan Albayrak που βρίσκονταν στο πλοίο την ώρα των επεισοδίων  καθώς καταθέτουν τα θύματα που κατά την επίθεση ήταν στο Mavi Marmara.

Στο πλαίσιο της δίκης μέχρι σήμερα κατέθεσαν 211 θύματα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αλλοδαποί.Οι δικηγόροι των θυμάτων, πρωτύτερα είχαν σημειώσει ότι οι επιβαίνοντες στο πλοίο υπέστησαν τακτικά βασανιστήρια και είχαν ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σχετικά με τους με τους κατηγορούμενους.

Διαβάστε ακόμη:


Ένας ακόμη νεκρός στη λίστα του Mavi Marmara

Ο εισαγγελέας του Μιλόσεβιτς δικηγόρος των θυμάτων του Mavi Marmara