Δυστύχημα «μπελάς» για τη ΜΙΤ

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Περίεργο τροχαίο ατύχημα στην Τουρκία ενδέχεται να δείχνει τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με το παρακράτος.   
     Σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Τσάνκιρι μυστήριο επικρατεί για τον θάνατο 32χρονου μοτοσικλετιστή Γιουσούφ Σάϊ σε τροχαίο δυστύχημα .
Μετά το δυστύχημα όπου σκοτώθηκε ο μοτοσικλετιστής πάνω του βρέθηκε ταυτότητα της ΜΙΤ( τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), 80.000 Ευρώ και ένα Καλάσνικοφ. Η μοτοσικλέτα μάρκας BMW καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το γεγονός προκαλεί την περιέργεια των μέσων ενημέρωσης που εκφράζουν φόβους πως ο 32χρονο ίσως να πήγαινε για συγκεκριμένη αποστολή. Αυτό το θέμα προκαλεί φόβους για εμπλοκή της ΜΙΤ σε περίεργες υποθέσεις.

   Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιος πράκτορας της ΜΙΤ με το ίδιο όνομα του θύματος υποστηρίζει πως η ταυτότητα του πλαστογραφήθηκε από κάποιους.

    Παρόμοιο γεγονός με τροχαίο στο Σουσούρλουκ το 1996 είχε προκαλέσει σκάνδαλο. Τότε στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί νεκρός ο καταζητούμενος από την αστυνομία και την Interpol εκτελεστής μέλος των Γκρίζων Λύκων Αμντουλάχ Τσατλί και μια πόρνη μαζί τους βγήκαν από το αυτοκίνητο σώοι ένας βουλευτής και ο υποδιευθυντής της σχολής αστυνομικών στην Κων/πολη.