Διώξεις εναντίον δημοσιογράφων ετοιμάζει ο Ερντογάν

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Κυνήγι μαγισσών» έχει ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση στα πλαίσια των ερευνών των συμμετεχόντων στο «μετα-μοντέρνο» πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου του 1997 όπου είχε ανατραπεί η κυβέρνηση του φιλο-ισλαμική πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Taraf” με τίτλο « έρευνα της αστυνομίας σε 10 πλούσιους δημοσιογράφους» , το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της γειτονικής χώρας έχει συντάξει μια ειδική λίστα που παρουσιάζει 100 άτομα που σχετίζονται με την εποχή της 28ης Φεβρουαρίου.
Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν τα ονόματα 10 γνωστών δημοσιογράφων της Τουρκίας που απέκτησαν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία την εποχή εκείνη όπως και παρουσιάσθηκε μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις τους.
Ο Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος ηδη έχει δώσει τη λίστα στον εισαγγελέα που πραγματοποιεί τις έρευνες σχετικά με το μετα-μοντέρνο πραξικόπημα και οι δημοσιογράφοι ενδέχεται να κατηγορηθούν πως βοήθησαν στην διαμόρφωση της τουρκικής κοινής γνώμης έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί πιο άνετα το πραξικόπημα και να ανατραπεί ο Ερμπακάν.
Πάντως επικριτές των ερευνών τονίζουν πως οι έρευνες έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των ενεργεία δημοσιογράφων καθώς από σήμερα γνωρίζουν πως θα υπάρχει μια δικαστική εκκρεμότητα εναντίον τους.