Δραματικές ώρες στην Τουρκία: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς στην Ιντλίμπ – Ανοίγει τα σύνορα προς Ευρώπη για τους πρόσφυγες ο Ερντογάν

Σε Βατερλώ εξελίσσεται για τον Ερντογάν η επίθεση στην Συρία και ειδικά στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ο διοικητής της τουρκικής επαρχίας που συνορεύει με την Ιντλίμπ ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 22 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς της Συριακής και Ρωσικής Αεροπορίας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί έφτασαν τους 34.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε επειγόντως στρατιωτική σύσκεψη για τη Συρία μετά το νέο μακελειό, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας και του διευθυντή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που επικρίνει σφοδρότατα τον Ερντογάν για την πολιτική του στο Συριακό.

Ήδη πάντως έχουν αρχίσει «διαρρροές» για την αντίδραση του Ερντογάν.

Συμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό είναι πλέον «νεκρή» και η Άγκυρα δεν θα εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη δια ξηράς ή θαλάσσης.

Είναι άγνωστο αυτή την ώρα αν η «απειλή» είναι πραγματική ή είναι προσπάθεια ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας.

Αλλωστε πριν λίγη ώρα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.